Tvättgator

Tvättgata

Hur fungerar en tvättgata/­tvättunnel?

En tvättgata fungerar genom att bilen dras fram med hjälp av en conveyor genom tvätten. Bilen åker sedan genom en slags ”tunnel”, en högeffektiv tvätttunnel som kombinerar både borstar och högtryckstvätt. Denna kombination säkerställer en effektiv och lönsam biltvätt som genererar mycket kunder. Med en tvättgata från Christ blir bilen lika ren- varje gång. Processen är dessutom både simpel och användarvänlig; allt kunden behöver göra är att köra på bandet och sedan vägledas genom tvätten. Tvättgator kan vara olika långa och därmed innehålla olika tvättzoner vilket gör att dem enkelt kan anpassas efter din verksamhets unika förutsättningar.

Beroende på vilka zoner du väljer att lägga till kan din tvättgata även erbjuda kunderna olika funktioner. Nedan följer ett typiskt exempel på hur en tvättgata/tvättunnel kan se ut med diverse zoner och tillägg.

Val av conveyor

Innan du börjar tänka på zoner och portaler i din tvättgata är det viktigt att välja rätt conveyorband. Conveyorn är bandet som tryggt transporterar bilen genom hela tvättgatan. Constant Clean tillhandahåller tre olika typer; dubbel kedja, plast, samt dubbelplast. Du kan även lägga till tillval i form av en inkörningsvagga eller en inkörningsconveyor på bandet som säkert vägleder bilen upp på bandet.

Tvättgata conveyor
Tvättgata zoner

Zoner

Exempel på olika zoner i en tvättunnel/­gata

Du kan få din tvättgata i en rad olika utföranden. Du väljer själv moduler efter din verksamhets behov och lokaler.

Zon 1

Infartsportal

Först och främst passerar bilen genom en infartsportal med diverse olika tilläggsfunktioner som infartsljus, kempåläggning och fälgkem.

Zon 2

Förtvätt & huvudtvätt

Nästa steg är förtvätt och sedan huvudtvätt, vilka du kan skräddarsy efter dina egna preferenser och önskemål.
Här finns olika uppsättningar av högtryckstvättar och bortstportaler, längden på hallen spelar stor roll.

Zon 3

Vaxning & polering

Erbjud dina kunder flera olika vax- och polérprogram! Det ger dina kunder en känsla av det där lilla extra,

Zon 4

Torkning

Blåstorkar med låg energiförbrukning eller torkning med textil? I denna zon kan du välja mellan olika kombinationer och utföranden.

Zon 5

Utfart

Komplettera din biltvätt med displayskyltar som visar när tvätten är klar och det är dags att åka ut från biltvätten.

Zon 6

Övriga tillbehör

Hittar du inte alla zoner som du önskar? Inga problem. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Zon 1

Infartsportal till biltvätten

Först och främst ska bilen passera genom en infartsportal. Det går att lägga till LED-lampor och text på portalen för att förtydliga processen för kunden. Exempelvis kan du välja att lägga till infartsljus, symboler eller en prisdisplay. Vid infarten kommer kunden att guidas upp på transportbandet via rullande förskjutningsplattor med instyrningshjälp. Detta underlättar för ovana förare att styra in bilen rätt på bandet och säkerställer därmed en trygg färd genom tvätten. Här finns även tillval till att bygga in kempåläggning och förtvätt med avfettning, antingen färdigblandad eller skumpåläggning. Även vanligt att lägga på fälgkem i anslutning till första portalen.

Tvättgata, biltvätt Evo Star

Zon 2

Maskinell förtvätt & huvudtvätt av bilen

Nästa steg brukar vanligtvis innefatta en maskinell förtvätt av bilen. Vid förtvätt finns flera spännande tillval av högtryckstationer som kommer nära bilen och effektivt avlägsnar smuts från bilens yta. Det går även att lägga till en underredstvätt som avlägsnar eventuellt saltvatten och smuts från bilens chassi samt undertill. Tack vare sitt modulärt redigerbara system kan tvättgatans tak och sidoborstar även kombineras i flera olika utföranden. Det innebär att det blir lättare för dig som ägare att skräddarsy tvättgatan/tvätttunneln efter dina specifika önskemål och lokaler. Beroende på tvätthallens storlek, transportbandets hastighet och borstarnas material kan Christ- borststationerna komma upp i en tvättkapacitet på upp till 120 standardfordon per timme, vilket är perfekt för dig som äger en bilvårdsanläggning med ett högt besöksantal

Beroende på önskad transportbandshastighet kan detta justeras över säsong och beroende på val av moduler med hjälp av en frekvensomvandlare. De olika zonerna finns olika hastigheter att ställa in, här pratar man om antal sekunder per meter.

Zon 3

Vaxning & polering av bilen

Genom att erbjuda olika vax- och polérprogram kan du locka till dig fler kunder samtidigt som du ökar din genomsnittliga intäkt. En typisk polérstation innehåller en takborste och två sidoborstar som varsamt masserar in polérmedlet på bilens yta. Dessa olika polérprogram är dessutom ett utmärkt sätt att öka kundlojaliteten och få fler kunder att välja just din tvättstation framför andra alternativ.

Vid polérstationen kan du välja att erbjuda dina kunder Turtle Wax lackskydd med en “reparerande” effekt som effektivt jämnar ut små repor i bilens lack samtidigt som det avlägsnar smuts. Varje användning av produkten stärker även klarlacksskiktet, vilket gör att bilen får en fantastisk glans. Dessutom underlättar regelbunden användning av Turtle wax rengöringen av bilen genom att det gör det lättare för vatten att rinna av och smuts att avlägsnas mer effektivt. Detta innebär att bilen kommer att se renare ut och du kommer att kunna hålla den i ett utmärkt skick under längre tid.

Tvättgata torkning av bil

Zon 4

Torkning av bilen

Blåstorkar för biltvätt med låg energiförbrukning

När bilen genomgått huvudtvätt och polering är det dags för torkning. Med hjälp av effektiva fläktar avlägsnas vatten från front, bakdel och spoiler för ett fläckfritt torkresultat. Du kan välja mellan olika kombinationer av tak- och sidotorkar, med fasta eller konturföljande takdysor.

Torkning med textil

Textiltorkar används i regel efter blåstorkning för ett droppfritt och torrt resultat på fordonet. Vanligtvis brukar effektiva valstorkar i textil installeras. Dessa valstorkar finns i olika utföranden.

Zon 5

Biltvättens utfart

Optimera din tvättverksamhet ytterligare med hjälp av stilrena nedräkningsdisplayer som ger kunden information om när tvätten är klar och det är dags att åka ut.

Zon 6

Övriga tillbehör

Det går även att välja och vraka mellan ytterligare informativa tillbehör som informationspelare och programdisplayer.

Fem skäl

Varför välja en tvättgata från Constant Clean?

Hög effektivitet & tvättkapacitet

Tvättgatorna från Christ är dessutom mycket effektiva och har en hög tvättkapacitet vilket är mycket gynnsamt för dig som har en välplacerad tvättanläggning med en stor genomströmning av fordon.

Lätta att anpassa efter verksamheten

Varje tvättgata blir unik för just din verksamhet. Du ges möjlighet att kombinera olika moduler och zoner med borstar, högtryckstvättar och tillbehör för att optimera tvättgatan efter dina specifika krav.

Utrustade med den senaste tekniken

Vi ställer höga krav på såväl utrustningen som säkerheten hos våra Christ-tvättgator. En mängd detaljer hos våra tvättgator är noga utformade för att skydda bilar, personal och utrustning mot potentiella skador. Våra tvättgator är utrustade med intelligenta lösningar ända ned till minsta detalj. Detta resulterar i en smidig och effektiv anläggningsdrift som garanterar att alla kunder kan lita på att tvättprocessen resulterar i en fläckfri, repfri och skinande ren bil.

Möjlighet till spännande designval

En ytterligare fördel som våra tvättgator erbjuder är möjligheten att välja mellan ett flertal spännande alternativ inom design, färg och utformning. Varje zon är utrustad med anpassningsbara alternativ som kan väljas och kombineras efter specifika behov. Dessutom finns möjligheten att välja färg på tvättborstar och infarts- och utfartsportaler för att matcha befintlig anläggningsdesign.

Fördelaktiga kem- och serviceavtal

Vi erbjuder fördelaktiga kem- och serviceavtal till våra tvättgator. Ett serviceavtal fungerar som en slags förlängd garanti där man har möjlighet att betala per tvätt där all service och reparation ingår. Vi erbjuder även kemavtal/kemservice med pris per tvätt där påfyllning av kemikalier, injustering, bortforsling av emballage etc. ingår.

Vi brinner för att erbjuda alla våra kunder skonsamma biltvättar som inte lämnar några repor eller skador på bilens lack!

För en hållbar bilvård

Vi som arbetar på Constant Clean brinner för att hjälpa fler människor att anlägga effektiva biltvättanläggningar som blir fördelaktiga för både våra kunder och miljön. Vi anser att det är en av våra viktigaste uppgifter att öka medvetenheten bland Sveriges bilägare om fördelarna med att tvätta sina bilar på en biltvätt där spillvattnet renas istället för att direkt rinna ut i grundvattnet. För att uppnå detta är vi en del av ”Hållbar Biltvätt”-initiativet, ISO-certifierade, och mycket måna om att arbeta med återvinning i vår verksamhet. Vi är dessutom mycket noggranna med att våra kemikalier är hållbara- vi levererar hyperkoncentrerade och Svanenmärkta biltvättkemikalier till våra kunders biltvättanläggningar.

Tvättgata för hållbar bilvård
Biltvätt

Behöver du hjälp eller har frågor?

Är din biltvättsanläggning i behov av service, vill du uppgradera din befintliga anläggning eller söker du efter en helt ny biltvättsanläggning som både är hållbar och miljövänlig?  Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Authorized Distributor Christ Wash Systems