Om Constant Clean

Skonsam och hållbar bilvård för miljö och ekonomi

Effektiva och väl fungerande biltvättanläggningar ger både lönsamhet till våra kunder och stora miljövinster. Vi ser det som ett av våra viktigaste uppdrag att få ännu fler av Sveriges bilägare medvetna om nyttan av att tvätta sina bilar på en biltvätt där spillvattnet renas och inte rinner direkt ut i grundvattnet. Därför är vi del av initiativet ”Hållbar Biltvätt”, vi är förstås också ISO-certifierade, planerar noggrant logistiken vid transporter, jobbar envetet med återvinning samt levererar hyperkoncentrerat Svanenmärkt biltvättkem till våra kunders biltvättanläggningar.

Constant Clean - Experter på biltvättsanläggningar sedan 1987

Constant Clean sedan 1987

Efter drygt 35 år i branschen, med bland annat stora oljebolag på kundlistan sedan start, kan vi det här med biltvätt och sköter hela kedjan från försäljning, projektering och montage, utbildning av personal ute på stationerna samt eftermarknad via effektiva kem och serviceavtal. I sortimentet finns roll-overtvättar, tvättbanor, tvätta-själv-anläggningar, reningsverk, entré- och betalsystem, kringutrustning och Svanenmärkt kem. Plus egentillverkade lösningar från våra utvecklings- och produktionsavdelningar, när speciallösningar krävs.

Miljöpolicy

Vårt miljö­engagemang

I denna tid av intensiva hållbarhets- och klimatdiskussioner känner vi oss relativt lugna. Miljöarbetet och omtanken om vårt gemensamma grundvatten har varit en del av vår vardag sedan företagets start 1987. Förutom att vässa våra interna miljöprocesser i verksamheten har vi också sedan länge samarbetat med andra företag i branschen för att påverka konsumenter till att i allt högre grad använda biltvätt- och bilvårdsanläggningar istället för att tvätta bilen på gata eller egen tomt, något som idag dessutom är förbjudet i många svenska kommuner.

Hjärtat i våra tvättanläggningar är reningsverken, vi är väldigt stolta över att själva ha utvecklat ett av marknadens modernaste och effektivaste, Gizmo, men samarbetar också med andra tillverkare som erbjuder modern, effektiv och lönsam teknik, t.ex. Carex of Sweden som utvecklat de biologiska reningsverken WashWell för professionella biltvättanläggningar.

Miljö­engagemang - bild på vatten och berg
Bild på Constant Clean bil

En heltäckande organisation

Ett 60-tal Constant Clean-medarbetare är hela tiden i rörelse för att mätta kundernas behov. De jobbar med bland annat projektering, CAD, ekonomi och försäljning, produktion, inspektion av brunnar, montage av tvättanläggningar, tagning av vattenprover, myndighetskontakter, service av maskiner, kemleveranser och mycket mer. Huvudkontoret ligger i Skogås söder om Stockholm och vi har representation på ytterligare ett 20-tal platser runt om i Sverige. Vår viktigaste princip är att göra allt med egen personal, för att säkerställa löftet att alltid hålla högsta möjliga servicenivå och ständigt utveckla vår största framgångsfaktor, den personliga och nära kontakten.

Utvalda samarbets­partners

Vi kör helst med säkra kort och har under åren byggt upp partnerskap med flera internationellt kända varumärken, något som ger stabila och långsiktiga samarbeten. Våra biltvättanläggningar kommer från Otto Christ AG, en av Europas största tillverkare av roll-overs, självtvättanläggningar, tvättbanor och allt som hör till.

Kemikalierna – Svanenmärkta förstås – kommer från världens mest kända varumärke inom professionell bilvård, Turtle Wax Professional. När det gäller kringutrustning har vi valt Mosmatic, som med schweizisk precision producerar de i vårt tycke bästa produkterna inom detta område.

Utvalda varumärken för bästa möjliga biltvätt
Biltvätt

Behöver du hjälp eller har frågor?

Är din biltvättsanläggning i behov av service, vill du uppgradera din befintliga anläggning eller söker du efter en helt ny biltvättsanläggning som både är hållbar och miljövänlig?  Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Authorized Distributor Christ Wash Systems