Samarbetspartners


Otto Christ AG är en av Europas ledande tillverkare av biltvättar och produkterna kännetecknas av effektivitet, kvalitet och högteknologiska lösningar. Som de vinklade sidoborstarna i roll-overtvättarna, ett alldeles eget Christ-patent för bättre tvättresultat, jämnare fördelning av tvättmedel och minskat slitage på borstarna. Sedan 1963 har företaget varit en av de ledande europeiska tillverkarna av biltvättsystem och producerar idag roll-overtvättar, tvättunnlar, tvätta-själv-anläggningar, tåg-, buss- och lastbilstvättar samt vattenreningssystem och kringutrustning som dammsugare, högtryckstvättar, entré- och betalningssystem. Tillverkningen sker i en över 70.000 kvm stor anläggning i Benn, Tyskland. Christ har fler än 1.000 anställda över hela Europa och omsätter runt 125 miljoner Euro. Dotterbolag finns i Österrike, Schweiz, Nederländerna, Tjeckien, Slovokien, Ungern, Spanien och Frankrike.


Turtle Wax Professional är produkter utvecklade speciellt för professionell användning. I sortimentet finns kemprodukter för avfettning, invändig och utvändig tvätt, vaxning och lackbehandling, rengöring och behandling av rutor, glas och speglar samt däck och fälgar. Här finns också ett stort utbud av utrustning för bilvård som polermaskiner och -rondeller, microdukar, koncentratsprutor och saneringsaggregat. Produkterna är noggrant testade för att ge ett maximalt resultat samtidigt som de uppfyller framtidens höga krav på miljö och funktion.


Mosmatic bildades 1978 och företagsnamnet kommer från platsen för det första huvudkontoret i staden Mosnang, Schweiz kombinerat med ordet ”automatic”. Företaget tillverkar kringutrustning för tvätta-själv-anläggningar, t.ex. bommar, högtryckslansar, pumpar, matthållare m.m.


SEAB som startades redan på 60-talet är i dag Nordens största distributör av bilvårdprodukter, med varumärken som t ex Turtle Wax, STP, Armor All och Hammerite, WD-40, CorroProtect, Permatex och BIOkleen, samt ett brett sortiment av produkter för hem, trädgård och poolvård. Bilvårdsdelen omfattar även alla Constant Cleans professionella produkter för maskintvätt samt en kedja med serviceanläggningar för bilvård, Turtle Wax Professional Partners.
SEAB sysselsätter totalt 80 personer i Norden och omsätter cirka 365 miljoner kronor per år. Huvudkontor och lager finns i Sigtuna och företaget är sedan flera år även etablerade i Norge, Danmark och Finland. SEAB är ISO 14001 Certifierade.